63% din turcii din Germania au votat pentru la referendumul lui Erdogan: Și în alte țări din UE aceeași situație

Votul din Turcia are semnificații și în interiorul unor state membre ale Uniunii Europene, acolo unde comunitățile turce au votat masiv pentru trecerea la regimul prezidențial, afirmă RFI.

În Germania, Deutsche Welle remarcă faptul că peste 63% din turcii care au votat pe teritoriul german au aprobat propunerile lui Erdogan de modificare a Constituţiei: Aceste date ar trebui să trezească Germania. Când atât de mulţi oameni care trăiesc în Germania susţin un lider politic care vrea, între altele, să reintroducă pedeapsa cu moartea, înseamnă că, în pofida succeselor înregistrate, multe aspecte ale integrării lor în Republica Federală au eşuat. Germania trebuie să fie cinstită cu ea însăşi. Forţele politice şi civice trebuie să-şi admită erorile.

Aceeași dezbatere și în Belgia.

După cum remarcă ziarul flamand Het Nieuwsblad ”Voturile din străinătate au înclinat balanța“. Turcii cu cetățenie dublă, și care văd Turcia doar în timpul vacanței anuale, agită steagul roșu“, dar „nu vor suferi consecințele puterii prezidențiale care se profilează la orizont. Vremurile grele se pregătesc pentru turcii din Turcia, nu pentru cei din Europa”.

Iar ziarul De Morgen se întreabă:

Poți vota pentru o putere totalitară care își trimite criticii în spatele gratiilor și să fii în același timp, un cetățean care acceptă regulile democrației? Pot ambele idei să stea împreună în același cap? ” se întreabă ziarul belgian.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?