spot_img
23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăEconomieComertRusia cumpără masiv aur

Rusia cumpără masiv aur

-

Banca Centrală a Rusiei a cumpărat recent lingouri într-un ritm fără precedent; potrivit expertului financiar Gabriel Rubinstein, această politică vizează protejarea economiei rusești în caz de situații de criză, inclusiv împotriva „manipulărilor” legate de dolarul SUA. În scurt timp, rezervele de aur ar putea fi baza pentru o noua monedă în caz de criză economică majora, scrie Sputnik International.

Banca Centrală Rusă a mărit semnificativ ritmul achizițiilor de aur. În perioada ianuarie-septembrie 2017, autoritatea de reglementare a cumpărat 4,2 milioane uncii de metal prețios în valoare de peste 5 miliarde dolari, cu 15% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

- Advertisement -

Începând cu 1 octombrie, Banca Centrală a Rusiei deține rezerve de aur de 73,6 miliarde de dolari, în comparație cu 65,5 miliarde de dolari cat avea în urmă cu un an.

Rusia și-a majorat achizițiile de lingouri după ce au fost impuse sancțiuni de către Statele Unite și Uniunea Europeană în urma referendumului din Crimeea din 2014 și dupa începutul conflictului militar din estul Ucrainei. De atunci, potrivit Consiliului Mondial al Aurului, Banca Centrală a Rusiei a achizitionat circa 100 de tone de aur la fiecare 6 luni, mai mult decât orice altă bancă centrală din lume.

- Advertisement -

În prezent, Rusia este cel de-al 7-lea cel mai mare titular de lingouri și, dacă ritmul actual al achizițiilor de aur continuă, este probabil să se urce pe locul 6, depășind China care detine 1.842 de tone de aur.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img