spot_img
23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ ACUZAȚII GRAVE DIN SUA: PNL-ul este sclavul Noii Securități

VIDEO/ ACUZAȚII GRAVE DIN SUA: PNL-ul este sclavul Noii Securități

-

Dezbaterea din acest moment din Comisia parlamentara CONFIRMA faptul ca PNL-ul este sclavul Noii Securitati. PNL vrea nici mai mult nici mai putin ca Presedintele tarii, in calitate de presedinte CSAT, sa poata respinge numirea unuia ca judecator sau procuror pe baza informatiilor primite de la servicii. Deci e absolut de noaptea mintii ce a spus PNL. Sunt absolut stupefiat, a comentat pe facebook Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor din SUA împotriva corupției.

In dezbaterile pe modificarile la legile justitiei, PNL si USR sustin ca Presedintele, in calitate de presedinte CSAT, trebuie sa poata respinge numirea unei persoane in functia de judecator sau procuror pe baza informatiilor primite de la servicii. Vorbim aici despre numirea in functie si nu despre numirea intr-o functie de executie. Sustinerea PNL si USR transforma nu doar justitia, ci si viitorii candidati pentru functia de judecatori si procurori in „camp tactic”, serviciile deschizandu-le tuturor acestora DUI (Dosare de Urmarire Informativa). Mai mult, Alina Gorghiu (PNL) a afirmat, nici mai mult nici mai putin, ca auditorii de justitie trebuie urmariti de servicii ca nu cumva un terorist sa ajunga judecator sau procuror. Cererile PNL si USR sunt de-a dreptul cutremuratoare si sunt total straine democratiei,afirmă Terheș.

- Advertisement -

Parlamentarii PNL au revenit, joi, la dezbaterile din Comisia specială privind legile Justiției, deputatul liberal Ioan Cupșa solicitând reluarea votului asupra articolelor discutate miercuri la proiectul de modificare a statutului judecătorilor și procurorilor, propunere respinsă de președintele forului, Florin Iordache.

„PNL va prelua toate propunerile care au fost făcute de asociațiile profesionale, (…) pentru ca aceste propuneri să devină amendamente și să poată fi discutate în această comisie. E firesc ca aceste propuneri să se discute în această Comisie specială. Este firesc, trebuie să ascultăm vocea profesioniștilor. Doar o mică parte dintre aceste propuneri se găsesc în tabel”, a remarcat Cupșa.

- Advertisement -

În replică, Florin Iordache a afirmat că, din punct de vedere procedural, nu are cum să supună la vot articolele deja aprobate.

„Majoritatea amendamentelor care au fost adoptate au fost depuse de asociațiile profesionale și de către CSM. Acele amendamente care nu au fost acceptate sunt amendamente respinse care pot fi susținute și de dumneavoastră”, a răspuns Iordache.

Deputatul UDMR Marton Arpad le-a spus liberalilor că trebuie să-și aleagă doar unele dintre amendamentele asociațiilor profesionale, având în vedere că „multe dintre ele se bat cap în cap”.

Comisia specială a reluat, joi, discuțiile pe marginea proiectului de modificare a legii statutului judecătorilor și procurorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img