Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a semnalat miercuri, înaintea unei posibile întrevederi cu premierul grec Alexis Tsipras, disponibilitatea de a facilita un acord cu Grecia dacă Guvernul de la Atena acceptă măcar una dintre reformele solicitate de creditorii internaţionali, transmite Mediafax.

Potrivit Corriere della Sera, Merkel a avut miercuri un ton conciliant, exprimând speranţa că Guvernul Greciei va accepta măcar una dintre reformele solicitate de Grupul Bruxelles (Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional).

„Cu ocazia summitului UE-CELAC, va exista o întrevedere cu premierul Alexis Tsipras şi cu preşedintele Francois Hollande. Nu am stabilit exact când, dar dacă premierul grec va vrea să vorbim, sigur că o vom face”, a spus Merkel.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Guvernul de la Atena mai are de primit din partea instituţiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie în această lună.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?