Peste 300 de manifestanți care s-au adunat să-l întâmpine pe liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, au întins un drapel imens în apropiere de vama Leușeni, transmite deschide.md.

Liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, care încearcă să treacă Prutul, chiar dacă autoritățile de la Chișinău nu i-au ridicat interdicția de intrare în Republica Moldova.

„Au vrut să ne dea planurile peste cap, dar nu le-a reuşit”. Asta spun organizatorii mitingului unionist de ieri, care împreună cu sute de simpatizanţi au plecat astăzi spre vama Leuşeni-Albiţa, pentru a se întâlni cu activistul George Simion, expulzat acum câteva zile din Moldova, scrie jurnal.md

Reprezentanţii firmei care urma să le asigure transport i-au anunţat că nu le mai pot pune la dispoziţie autocare. Şi asta pentru că ar fi fost ameninţaţi de reprezentanţii ministerului de resort cu retragerea licenţei.

George Simion a trecut deja de punctul românesc de vamă și acum se află în cel moldovenesc.

19:24, deschide.md: Liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, a ajuns în vama Leușeni. În aceste momente ofițerii Poliției de Frontieră i-au luat actele pentru verificare. Mașina în care se află a fost izolată pe una din benzile din vamă. Intrarea în vamă dinspre Republica Moldova este blocată de manifestanți.

19.30: Alex Cârstea care îl însotește pe George Simion a scris pe facebook:

Aşteptăm verdictul la punctul de control moldovenesc. Ne ţin aici de 30 de min. Actele sunt la vameşi, au fost lăsate mai multe mașini sa treacă, dar pe noi nu ne-au lasat. L-au luat pe George să discute cu ei. Nu ne vor lăsa să trecem.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?