COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI DIN SUA (PRELUARE FACEBOOK)

DNA a dat lovitura: l-a prins pe un comisar de politie ca, din 2015 pana in prezent, a luat mita mai putin de 1 leu pe zi. Mai precis, 0,92378752886836 [0 virgula 923…] lei pe zi.

Sa stiti ca nu glumesc. Daca cititi comunicatul DNA de mai jos veti descoperi ca marea lovitura anticoruptie a fost sa-l prinda pe un comisar de la Academia de politie din Bucuresti care, zice comunicatul, intre 2015-16.05.2017 a primit 800 de lei mita in forma continuata.

Forma continuata inseamna ca a primit-o in mai multe transe.

Asadar, intre 1 ianuarie 2015 si 16 mai 2017 sunt 866 de zile.

Daca impartiti 800 de lei mita, in forma continuata, la 866 de zile, va da, la virgula, exact 0,92378752886836 de lei pe zi.

Comisarul nu a fost prins in flagrant, ci un martor a spus ca i-a dat mita.

Martorul in cauza fiind, dupa cum reiese din comunicatul DNA, un student fata de care, in schimbul celor 0,92378 de lei pe zi, comisarul inculpat nu si-ar fi indeplinit „atribuțiile de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancționarea studentului în legătură cu săvârșirea unor abateri disciplinare”.

Deci voi intelegeti ce mare coruptie este aici?

In cauza, mai spune comunicatul, „procurorii au BENEFICIAT de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”.

Deci o gramada de ofiteri anticoruptie din MAI + procurori + organe de cercetare penala, un intreg aparat investigativ, din 2015 pana in prezent l-au prins pe acel comisar, dupa spusele unui martor, ca ar fi primit 800 de lei mita in forma continuata, adica 0,92378 lei pe zi.

Va aduc aminte ca anul trecut Curtea de Conturi a publicat un raport din care reiesea ca doar in Bucuresti s-au plantat flori si pus cosuri de gunoi pe sute de euro bucata.

Astfel de fapte, in urma carora s-au sifonat de la bugetul de stat miliarde de euro, sunt ignorate de DNA. Nu li se pare mare coruptie.

Fapte, in schimb, care au de a face cu submultipli de la 1 leu sunt de investigat.

PNA (precursorul DNA-ului) se lauda, pe timpul lui Amarie, ca a prins ceva controlori de tren luand mita. Aceea era marea coruptie investigata pe timpul lui Nastase. Macar aia luau 10 lei, 50 lei cash si nu in transe.

Eu zic ca alea erau timpuri bune. Acuma parchetul anticoruptie se ocupa de luare mita in forma continuata, 800 lei, dati in transe timp de peste doi ani.

“Marea coruptie” a ajuns foarte mica. La fel si cei care o investigheaza. Numai costurile luptei anticoruptie s-au marit exponential, de la an la an.

Nu doar ca avem cea mai corupta anticoruptie, dar avem si o anticoruptie mai scumpa decat coruptia pe care o investigheaza.

http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=8185

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?