Strategul șef al lui Donald Trump, Steve Bannon, și extremiștii creștini care i s-au alăturat președintelui american au o viziune periculoasă, „fundamentalistă”, asupra lumii, susțin doi confidenți ai Papei Francisc, relatează duminică DPA.

Într-un comentariu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, istoricul bisericii Alberto Melloni a declarat că cei doi consilieri papali au vorbit despre „un conflict fără precedent” între Francisc, „cartelul catolico-evanghelic și clanul Trump”.

Articolul lor, publicat sâmbătă în La Civilta Cattolica, a condamnat „ecumenismul urii”, susținut de „fundamentaliști evanghelici și catolici integraliști”, și „viziunea sa xenofobă și islamofobă care dorește ziduri și deportări purificatoare”.

Părintele Antonio Spadaro, editor al influentei reviste iezuite, și Marcelo Figueroa, un protestant care editează versiunea argentiniană a ziarului Vaticanului, L’Osservatore Romano, au fost autorii articolului. Ambii sunt prieteni personali ai papei.

Cei doi l-au descris pe Bannon, un catolic care într-un discurs din 2014 a vorbit despre un nou război creștin sfânt, drept cineva care „să supună statul Bibliei cu o logică care nu este diferită de cea care inspiră fundamentalismul islamic”.

De asemenea, ei au atras atenția asupra „retoricii șocante” a site-ului catolic Church Militant, care a comparat victoria lui Donald Trump asupra rivalei sale democrate Hillary Clinton cu înfrângerea lui Dioclețian de către Constantin, primul împărat creștin al Imperiului Roman.

„În mod clar, există o diferență enormă între aceste concepte și ecumenismul folosit de Papa Francisc cu diverse comunități creștine și alte confesiuni religioase. Este un ecumenism care mișcă cu apelul său la incluziune, pace, dialog și construirea de poduri”, au mai spus ei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?