Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat luni un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate. Partidul Social-Democrat din Germania a reiterat luni refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide.

“Nu este cazul să generăm panică prin convocarea de noi alegeri. În negocierile pentru coaliţii guvernamentale apar mereu încercări ale partidelor de a ridica mizele”, a declarat Frank-Walter Steinmeier.

“Mă aştept ca toate părţile să conştientizeze responsabilităţile pe care le au, iar acest lucru nu înseamnă revenirea la urne”, a precizat Steinmeier, referindu-se la partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), la Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi la formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Cele trei formaţiuni nu au reuşit să ajungă la un acord privind alcătuirea unei coaliţii guvernamentale.
La rândul său, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a reiterat refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate.

“Nu ne temem de perspectiva alegerilor anticipate”, a declarat la rândul său Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga).

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?