spot_img
8.8 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăArmataDETALIUL EXPLOZIV DIN DEZVĂLUIRILE FOSTULUI ȘEF SPP: Marea bătaie pe comisioanele din...

DETALIUL EXPLOZIV DIN DEZVĂLUIRILE FOSTULUI ȘEF SPP: Marea bătaie pe comisioanele din contractele militare de 10 miliarde de euro: Maior, Dragnea, Burci și Fifor pus om de paie ca să aducă banii la cine trebuie

-

Oamenii lui Maior din sistem i-au „livrat” lui Dragnea informatia ca Tutuianu s-a pus de acord cu dl. Hrebenciuc si altii sa-i ia locul, lucru total neadevarat. Tutuianu nu s-a intalnit cu Hrebenciuc si nu a discutat cu nimeni despre subiectul respectiv. Au mai spus si ca Tutuianu colaboreaza prea strans cu dl.Iohannis, pentru ca acesta i-a promis sprijin in demersul sau. Pe ei ii deranja insa faptul ca dl. Tutuianu gestiona miliardele de dolari si pe care nu dorea sa le dea dupa regulile cu care beneficiarii erau obisnuiti, a scris sâmbătă pe facebook fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu.

Presa a preluat doar afirmațiile lui Dumitru Iliescu despre Belina-Dragnea-Maior și nu pasajele despre bătaia pe comisionale contractelor militare negociate de România cu Statele Unite ale Americii. 

- Advertisement -

Domnia sa (n.red- Adrian Țuțuianu) dorea sa revitalizeze industria nationala de aparare si sa oblige beneficiarii contractelor respective sa faca transfer de tehnologie avansata in Romania, pentru ca industria noastra sa poata produce si valorifica in plan extern produse in acest domeniu. Aceste aspecte deveneau o dificultate pentru beneficiarii contractelor, pentru ca erau obligati sa faca investitii in Romania. Ei erau obisnuiti, spun unii, sa livreze doar comisioanele necesare fara a se complica cu investitii majore, mai afirmă Iliescu.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Fost șef al SPP, atac la fostul șef al SRI, George Maior: Afaceri, K2, T14, Ponta, Belina, Țuțuianu și afacerile cu armament

Informațiile lui Dumitru Iliescu se completează cu alte informații:

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar fi negociat afacerile de armament dintre România și America la o masă la un restaurant din Washington DC împreună cu patronul ziarului Adevărul, Cristian Burci, a dezvăluit vineri seară la Realitatea Tv Cozmin Gușă.

Cristian Burci deține printre altele ziarul Adevărul și postul Prima TV, unele din cele mai importante mijloace de propagandă ale DNAA fost reținut de DIICOT acum an și ceva pentru o noapte, dar mai apoi tot scandalul s-a închis.

Unii comentatori din presă, ca de exemplu Dan Andronic, au pus scăparea lui Burci prin legăturile sale cu binomul.

La discuția din restaurantul din DC a fost prezent și un lider american, cel care a contribuit la vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA, a mai dezvăluit Gușă.

Fifor(…) s-a dus la un restaurant din Washington cu amicul meu Cristian Burci și un vicepreședinte foarte apropiat de Donald Trump, Broidy, cel care l-a și invitat pe Dragnea la ceremonia de înscăunare a lui Trump. Au avut o discuție extinsă. Dacă discuția a fost despre cât de frumoasă este America între Fifor și Broidy e una, dar dacă a fost despre achiziția de armament e altceva. La întoarcerea în țară, Mihai Fifor trebuie să vină la instituțiile statului și să explice dacă acea discuție a fost sau nu despre achiziția de armament. Treburile s-ar putea complica în acest caz, a susținut Gușă.

România s-a angajat prin președintele Klaus Iohannis să achiziționeze armament de peste 10 miliarde de dolari în următorii ani, majoritatea din SUA.

În trecut, Burci a fost acuzat de legături cu SIE.

Ziarul Adevărul și postul Prima TV deținut de Burci e un susținător activ al DNA.

Delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, aflată în vizită în SUA, a avut întâlniri, la Washington, cu reprezentanți ai unor companii americane din domeniul industriei de apărare – Raytheon, Lockheed Martin și Bell Helicopters.

În cadrul discuțiilor, a fost reiterat angajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României, informează un comunicat al MApN transmis vineri AGERPRES.

„Ministrul Fifor a subliniat importanța transferului de tehnologie și de know-how către industria națională de apărare în interesul securității regionale și internaționale. De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale întâlnirilor avute, atât în țară, cât și pe parcursul vizitei la Washington, invitând companiile de profil să investească în România”, precizează sursa citată.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img