Elena Udrea va cere în instanţă eliberarea din arest, după ce procurorii DNA îi vor admite cererea de confruntare cu denunţătorii, informează B1 TV. Avocatul său, Alexandru Chiciu, a vizitat-o pentru a-i explica stategia din instanţă, odată ce DNA va da curs şi solicitărilor apărării. Până atunci, Elena Udrea nu vrea să blocheze ancheta cu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură în dosarul Gala Bute şi speră că va fi pusă cât de curând faţă în faţă cu denunţătorii.

Avocaţii Elenei Udrea au depus la DNA în urmă cu aproape două săptămâni mai multe cereri care să lămurescă situaţia fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în dosarul Gala Bute. Elena Udrea, acuzată de mai mute infracţiuni de corupţie printre care luare de mintă şi abuz în serviciu, a fost arestată în acest dosar pe 25 februarie. Înainte de soluţionarea contestaţiei a cerut confruntări cu denunţătorii la DNA. Procurorii nu i-au dat un răspuns, iar Curtea Supremă a decis pe 5 martie ca Elena Udrea să rămână după gratii.

”Iată că au trecut 13 zile de la momentul la care am facut solicitarile de probaţiune, procurorii nu au efectuat alte acte de urmarire penală, nu au dat curs solicitărilor noastre desi repet am inteles sa nu facem nicio solicitare, respectiv de inlocuire pentru a putea bloca ancheta”, a declarat Alexandru Chiciu, unul dintre avocații Elenei Udrea.

Şi DNA a făcut mai multe solicitări către Serviciul de Protecţie şi Pază, dar şi către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a se clarifica programul Elenei Udrea în luna octombrie 2010 când se presupune că acesta ar fi primit la minister o geantă cu 900.000 de euro.

”Din punct de vedere moral este foarte bine, singura temere a domniei sale este legată de modul în care se face ancheta. Temerea că există o anumită linie pe care procurorii înțeleg să o urmeze, o linie de a-și confirma cu orice preț tezele în acuzare în detimentrul punctului de vedere exprimat de domnia sa în apărare. Când o persoană denunțător are 9 variante ale aceleiași situații de fapt şi când apărarea solicită o confruntare directă cu acesta persoană, absenta răspunsului DNA, din punctul meu de vedere, este dicutabil”
, a mai spus avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul Microsoft, fiind acuzată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?