spot_img
22 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăhighlightEXPLOZIV/PENTRU PRIMA DATĂ DOCUMENTE SIPA: Cine se ocupa și numele unui procuror...

EXPLOZIV/PENTRU PRIMA DATĂ DOCUMENTE SIPA: Cine se ocupa și numele unui procuror implicat cu o funcție importantă astăzi/ SRI, Doi și un sfert- IMPLICAȚI

-

Fostul procuror Alexandru Lele a făcut publice joi seară la B1 o serie de documente din 2002, note din arhiva SIPA, care atestă faptul că se făceau dosare despre magistrați, iar în echipă erau angrenate mai multe servicii de informații.

Este vorba chiar de cazul procurorului.

- Advertisement -

Documentele relevă modul de lucru și aduce completări CHEIE FAȚĂ de ce se știa până acum în presă

- Advertisement -

În cazul lui Lele, procurorul general de la aceea vreme, Tănase Joița, a trimis o scrisoare șefului SRI pentru desemnarea unui ofițer care să se ocupe de suspiciunile la adresa unor justițiabili din județul Bihor sub pretextul că ar avea legături cu cetățeni arabi și că ar fi fost un caz de siguranță națională, nefiind probat nimic în final.

A urmat mai apoi un document scris olograf privind modalitatea de lucru.

Practic la strângerea de date nu a participat doar SIPA, ci și SRI, Doi și un Sfert și Brigada de Crimă Organizată de la DIICOT, dar și Inspectoratul General al Poliției.

În total 5 instituții.

Pe notă apare și numele persoanei care se ocupa de operațiune: Elena Rădescu, actualul procuror inspector, Direcția inspecție pentru procurori de la Inspecția Judiciară. Ea a lucrat și la PNA, actualul DNA.

Elena Rădescu mergea în penitenciare. de unde obținea informații și colaborare, a afirmat Lele.

Procurorul desemnat de procurorul general era Ovidius Păun, anchetatorul care in 1977, ca procuror al Sectorului 1 delegat la Procuratura Tribunalului Bucuresti, a jucat un rol activ in arestarea taximetristului George Samoilescu (acuzat de uciderea unei tinere in celebrul dosar „Anca”), desi era complet nevinovat. A fost unul dintre procurorii detasati in perioada mineriadelor la U.M. Magurele si Scoala de Politie de la Baneasa. In acele adevarate „lagare”, peste 1000 de persoane au fost retinute abuziv, in lipsa oricarui mandat, intre 13 si 16 iunie 1991. Paun a coordonat „trierea” si, alaturi de alti procurori, a emis 186 de mandate de arestare.

Păun a fost adjunct al Inspectoratului General al Politiei.

Mai apoi organele amintite au mai făcut o notă despre rudele fostului procuror Lele.

Alexandru Lele a găsit aceste probe în dosarul său de urmărire penală, dar afirmă că ar mai exista și altele pe care nu le-a obținut.

Lele a avut 49 de capete de acuzare, dar a reușit după 6 ani să scape de acuzații.

DEZVĂLUIRILE LUI ALEXANDRU LELE:

Chris Terheș, președinte Coaliției Românilor din SUA împotriva corupției, a comentat pe facebook:

 Alexandru Lele, fost procuror – cel din cazul Panait – actualmente avocat, dezvaluie la B1 un document/adresa prin care, in 2002, procurorul general al Romaniei Joita Tanase cerea sprijin SRI, SIPA si 0215 sa-l lucreze „operativ” pe Lele. Tot Lele dezvaluie acum si cum arata o nota SIPA, prin care membrii familiei lui Lele erau desemnati ca tinte. Adica s-a facut plan de catre procurori si serviciile de mai sus pentru a-i prelucra pe toti cei din jurul lui Lele. Documentele acestea sunt din 2002. Ganditi-va cat s-au perfectionat de atunci. Iar sclavii ticalosi din presa vin si ne spun azi ca SIPA nu e importanta, ca se doreste „discreditarea justitiei”. Nelegiuirile din justitia ultimilor 12 ani nu s-ar fi putut intampla fara sprijinul sclavilor din presa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img