O rachetă lansată din enclava palestiniană Gaza a atins orașul israelian Sderot vineri seara, a anunțat armata israeliană fără a preciza dacă s-au înregistrat victime, transmite AFP. Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat vineri armata israeliană, citată de AFP.

Este vorba de cea de-a treia rachetă trasă spre Israel vineri, după decizia președintelui american, Donald Trump, de miercuri, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Pe de altă parte, ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că un al doilea palestinian a murit vineri în ciocnirile cu forțele israeliene din timpul unei “zile a mâniei” față de decizia SUA.

Maher Attallah, un palestinian de 54 de ani, “rănit în această seară în ciocnirile din nordul Fâșiei Gaza”, a murit, a indicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al respectivului minister.

Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat “un complex de antrenament și un depozit de muniții” aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de “toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza”.

Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o “zonă neidentificată”, fără să se înregistreze răniți.

Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc după o “zi a mâniei” în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?