Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Milano, în faţa comunităţii românilor din nordul Italiei, că legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc şi nu este mulţumit de modul în care e gestionată, astfel că va discuta din nou cu partidele, pentru a mişca acest proiect.

”Vreau să mă refer aici şi la o lege pe care toate partidele au promis că o vor adopta: cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. Şi este momentul s-o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care este gestionat acest proiect. În cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finanţarea lor sau alegerile s-au făcut progrese care trebuie recunoscute. În acest caz, din păcate, se bate pasul pe loc”, a spus şeful statului, în faţa celor aproximativ 250 de români care trăiesc şi muncesc în Italia.

Şeful statului a ţinut să le mai transmită reprezentanţilor din diaspora italiană că ”va discuta cu partidele politice din nou şi o va face de atâtea ori de câte va fi nevoie pentru a mişca acest proiect important şi cei in diaspora dar şi pentru el.

Klaus Iohannis a mai arătat că ”unul dintre lucrurile importante pentru el, ca Preşedinte este să apere lucrurile care ne definesc ca stat şi ca naţiune”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?