Joseph Blatter face dezvăluiri: Aranjamente între Rusia și SUA și rolul lui Sarkozy

Cupele Mondiale din 2018 și 2022 trebuiau inițial să fie atribuite Rusiei și Statelor Unite și nu Qatarului, conform „unui aranjament diplomatic” de culise, a declarat președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times și publicat vineri, informează AFP, conform Agerpres.

„A fost un aranjament de culise. A fost un aranjament diplomatic, ‘un gentleman’s agreement’, pentru ca cele două turnee finale să se dispute în Rusia și în Statele Unite”, a afirmat elvețianul, autorul unor declarații similare, miercuri, pentru agenția rusă Tass.

„Dacă planul a capotat pentru Mondialul din 2022, acest lucru s-a datorat interferenței guvernamentale a lui Sarkozy, pe atunci președintele Franței, a mai spus Blatter. Cu doar o săptămână înaintea alegerii, eu am primit un apel telefonic de la Platini care a spus: ‘Eu nu mai urmez planul tău pentru că șeful statului mi-a spus că noi trebuie să luăm în calcul…situația Franței'”.

Platini a recunoscut că a votat pentru Qatar în decembrie 2010 cu ocazia atribuirii Mondialului din 2022, dar a negat că ar fi făcut acest lucru la cererea fostului președinte al Franței (2007-2012), care l-ar fi invitat cu puțin înainte la un dineu la palatul Elysee în compania viitorului emir al Qatarului.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?