Președintele francez Emmanuel Macron obține sprijinul Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru strategia sa privind reformarea pieței forței de muncă și reducerea deficitului, transmite Bloomberg.

„Credem că este momentul potrivit pentru un astfel de pachet de reformă, cuprinzător și îndrăzneț. Suntem destul de impresionați de noua energie și de optimism”, a afirmat luni Christian Mumssen, șeful misiunii FMI.

Deși sprijinul instituției financiare internaționale pentru reforme nu este surprinzător, limbajul extrem de laudativ la adresa Guvernului francez nu a mai fost întâlnit în ultimii ani.

Din 1974 Franța nu a mai avut un buget echilibrat iar avansul economiei este redus, în timp ce rata șomajului este aproape dublă față de Germania sau Marea Britanie.

„Intenția Guvernului de a reduce cheltuielile publice este potrivită, deoarece nu este necesară doar pentru a reduce gradual datoria și deficitul public ci și pentru a putea fi adoptate noi reduceri de taxe. Programul lui Emmanuel Macron este ambițios, este cuprinzător dar este de asemenea echilibrat și credem că va duce la redresarea Franței, care va deveni mai competitivă în urma scăderii șomajului și a rezolvării dezechilibrelor fiscale”, le-a declarat jurnaliștilor Mumssen.

Macron, care în timpul campaniei electorale a promis o revizuire a pieței forței de muncă, reducerea deficitului bugetar și refacerea sistemului de pensii, se confruntă acum cu realitățile legate de reducerea cheltuielilor și de schimbare a legilor care reglementează munca.

„Strategia privind piața forței de muncă este ambițioasă și îndrăzneață, va majora flexibilitatea la nivelul întreprinderilor, va reforma ajutorul de șomaj și va îmbunătăți pregătirea profesională și sistemul de ucenicie. Ar trebui însoțit de o creștere moderată continuă a salariilor”, se arată în raportul FMI.

PIB-ul Franței ar urma să înregistreze un avans de 1,5% anul acesta, față de o expansiune de 1,4% estimată anterior, și ar putea „accelera” anul viitor, previzionează FMI.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?