Florin Iordache, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a spus că o lege a graţierii poate fi adoptată în Parlament, dar este un subiect care trebuie analizat cu întreaga societate civilă. Iordache a fost avizat favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului cu 43 de voturi “pentru”, 16 “împotrivă” şi două abţineri.

Iordache a mai spus că are în vedere “revitalizarea” articolul 132 din Constituţie, care prevede că “procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justiţiei” şi că “funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”.

Ministrul propus la Justiţie a arătat că el susţine “o politică penală umanistă”, respectiv să fie egalitate de arme între acuzare şi apărare, să se întărească puterea judecătorului, care trebuie să fie independent de factorul politic, iar acesta “să împartă dreptarea aşa cum prevede legea”.

Florin Iordache a mai spus că un alt proiect al său ca ministru al Justiţiei va fi construirea de penitenciare.

El a arătat că pot fi găsite soluţii alternative, cum ar fi serviciile de probaţiune, pentru a se îmbunătăţi condiţiile din penitenciare, pentru că a construi doar două penitenciare nu rezolvă problema.

Ministrul propus pentru portofoliul Justiţiei a spus, la audierea sa în comisiile parlamentare, că sunt peste 40 de decizii ale Curţii Constituţionale care vizează Codul penal şi Codul de procedură penală, iar acestea trebuie puse în acord cu Constituţia.

Florin Iordache a spus că Legea răspunderii magistraţilor este o lege pe care PSD şi-a asumat-o şi că vor fi începute discuţiile cu CSM şi cu asociaţiile profesionale pentru a adopta o lege pe un model european.

Iordache a mai spus că o lege a graţierii poate fi discutată şi adoptată în Parlament. El a precizat că nici eu şi nici colegii lui din PSD nu au discutat în campania electorală despre adoptarea unei legi a graţierii, dar consider că acesta este un subiect care trebuie discutat şi analizat cu întreaga societate civilă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?