Fostii procurori DNA au dezvaluit in discutiile purate cu inspectorii judiciari trimisi in control la parchetul anticoruptie ca Dana Titian era cea care stabilea strategia in dosarele cu impact si ca Laura Kovesi nu o contrazicea niciodata. Cu alte cuvinte, reiese ca nu Kovesi e sefa Danei Titian, ci ca Dana Titian ar fi sefa Laurei Kovesi. Marturiile fostilor procurori din DNA despre cine conduce in mare parte parchetul anticoruptie se regasesc in Raportul Inspectiei Judiciare, scrie Lumea Justiției.

Iata un fragment din declaratiile fostilor procurori DNA:

Din analiza notelor de interviu luate si a discutiilor purtate cu acesti procurori, sub rezerva pastrarii confidentialitatii identitatii lor, au rezultat urmatoarele aspecte:

In cadrul sedintelor de analiza, ce au loc in fiecare zi de miercuri, ora 15, participa intreg efectivul de procurori ai sectiei (mai putin cei care se afla in sedinte de judecata), sedinta este prezidata de doamna procuror sef directie Laura Kovesi impreuna cu doamna judecator Dana Titian, consilier al acesteia.

In cazul absentei doamnei procuror sef directie, sedinta ‘era prezidata de doamna Consilier Dana Titian’.

Printre altele, in mod deosebit (…) ‘erau luate in discutie cauzele penale mai importante aflate pe rolul instantelor judecatoresti, adica acele dosare penale cu impact mediatic, in care erau cercetati/judecati oameni care au ocupat functii importante (…)‘.

‘Eventuale probleme si situatii erau discutate in plenul sedintei, fiecare procuror era invitat sa-si expuna punctul de vedere asupra acestira, dupa care se discuta strategia de urmat, in linii mari, pentru sustinerea in instanta a dosarul respectiv. Ideea de baza era aceea ca, conducerea institutiei trebuia sa fie informata in timp real in legatura cu mersul dosarelor pe instanta, in special cu privire la dosarele cu impact mediatic, precum si in legatura cu eventualele probleme ridicate’.

‘(…) eventualele probleme si observatii se comunicau pe cale ierarhica, sefului Sectiei judiciare penale si/sau adjunctului acestuia, care, la randul lor le aduceau la cunostinta doamnelor judecator (n.n.) Dana Titian si respectiv procuror sef directie Laura Codruta Kovesi.

Dupa aceasta raportare de jos in sus, pe cale ierarhica, cauzele erau analizate la nivelul conducerii in speta doamnele Titian si Kovesi, impreuna cu seful Sectiei judiciare penale si adjunctul acestuia, se discuta cu procurorul de la urmarire penala care a efectuat actele, dupa care, impreuna cu procurorul de sedinta se stabilea strategia de urmat in dosarul respectiv.

Perceptia mea subiectiva a fost ca ultimul cuvant il avea intotdeauna doamna Consilier Titian, nicio decizie privind strategia de urmat intr-un dosar penal nefiind luata fara acordul acesteia.

(…) desi formal se purtau discutii si se efectuau analize pe dosare, toti cei implicati expunandu-si punctul de vedere, cu toate acestea punctul de vedere decisiv apartinea doamnei Consilier Dana Titian, fiind insusit ca atare de doamna procuror sef directie Laura Codruta Kovesi.

Nu cunosc nicio situatie in care doamna procuror sef Kovesi sa fi avut un punct de vedere diferit, pe o anumita problema de drept, de doamna Consilier Titian‘.

‘(…) Decizia privind existenta sau inexistenta unor neajunsuri in activitatea procurorului de sedinta care participase in dosarul respectiv era luata, in principiu de conducerea institutiei, in speta doamna Consilier Titian, care se consulta si cu sefii sectiei dupa ce studiau dosarul cauzei’”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?