Mai mult de 10 persoane au fost lovite duminică noapte cu o dubă langa o renumita moschee din nordul Londrei, relateaza Daily Mail.

Alte surse vorbesc de peste 15 victime.

Agenţii de poliţie au fost solicitaţi la ora 00.20 (2.20, ora României) şi au securizat perimetrul, a comunicat Scotland Yard, precizând că este vorba de un „incident major”.

O persoană, se pare șoferul, ar fi fost arestată, scrie presa britanică.

„Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a indicat poliția într-un comunicat. „Există un anumit număr de răniți” și „o persoană arestată”, potrivit aceleiași surse.

Utilizatori Twitter susțin că victimele ar fi musulmani.

Vehiculul în cauză pare să fi fost închiriat de la o companie cu sediul în Țara Galilor.

„Am fost informaţi că o autoutilitară a lovit un grup de credincioşi imediat după ieşirea din Moscheea Finsbury Park. Suntem alături de victime în rugăciune”, a reacţionat Consiliul Musulman britanic, citat de cotidianul The Guardian.

Opt persoane au murit şi alte 50 au fost rănite, pe 3 iunie, după ce trei islamişti militanţi au intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe Podul Londrei şi au atacat cu cuţite oamenii aflaţi în preajma unor restaurante şi baruri. Cei trei presupuşi autori ai atentatului, Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane şi Youssef Zaghba au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?