Fostul consilier al premierului Tudose, Eugen Teodorovici, a petrecut cu şampanie şi trabucuri cu nimeni altul decât Petrică Hogea, prietenul fostului premier Sorin Grindeanu! Întâlnirea surprinzătoare are loc la scurt timp după demiterea fulgerătoare a lui Teodorovici, scrie CanCan.

Teodorovici şi Petrică Hogea au participat la un chef de zile mari, fiind foarte binedispuşi şi bucurându-se fie de şampanie, fie de un trabuc fin.

Eugen Teodorovici a fost numit consilier onorific al premierului Tudose pe 4 iulie, la numai 10 zile distanţă fiind demis de acesta. Demiterea lui Teodorovici a survenit, oficial, unor declaraţii ale sale, prin care, potrivit premierului, din consilier onorific s-ar fi transformat în purtător de cuvânt.

Petrică Hogea este prieten cu  fostul premier al României, Sorin Grindeanu.

În iarnă, Sorin Grindeanu, atunci premier,a fost filmat  luând masa la un restaurant de lux din Capitală cu Petrică Hogea şi Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neaamţ. Grindeanu, Hogea şi Arsene au petrecut atunci cu vin rosé, fructe de mare şi s-au bucurat de compania plăcută a trei doamne.

Numele brașoveanului Hogea a devenit cunoscut încă de la finalul anilor 1990, când a fost asociat primei arestări a unui prefect în funcție din România post-decembristă – Ioan Nicolae Opriș. Potrivit presei vremii, Ioan Nicolae Opris a fost arestat după ce, în calitate de reprezentant al FPS în Adunarea Generala a Acționarilor a Fabricii de Zahăr Bod, a emis doua procuri prin care l-a împuternicit pe directorul întreprinderii să ipotecheze Secția Cicoarea a Fabricii la Banca Internațională a Religiilor și la Bancorex. Ipoteca a fost folosită, în 1998, de 4 companii – SC Duplex ’91 SRL, SC Edicart SRL, SC Comprod SRL si SC Euro Metal Production SRL – pentru a obține credite însumând aproximativ 1 milion de dolari. Proprietarul celor 4 firme era nimeni altul decât Petrica Hogea, actualul președinte executiv al PSD sector 4. La vremea aceea, Hogea era cunoscut în Brașov nu doar ca un om de afaceri controversat dar și ca fin al deputatului PD Vasile Bran, dar și al lui Victor Babiuc, la acea vreme ministru, tot PD, al Apărării. Creditele nu au mai fost returnate niciodată, după obiceiul vremii, iar Fabrica de Zahar a pierdut Secția Cicoarea, cu toate proprietățile ei, conform unei relatări mai vechi a Digi 24.

Deși dosarul s-a soldat cu condamnări grele, Petrică Hogea a reușit să nu ajungă la închisoare, folosindu-se de tot felul de tertipuri, inclusiv de un diagnostic care concluziona că nu suportă regimul de detenție. Și nu doar din afacerea ”Zahărul” a scăpat basma curată Hogea, ci și din alta, unde a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru modul în care a pus mâna pe compania Ectransport SA. În mai 2001, a fost reţinut de procurori şi cercetat apoi în stare de arest pentru înşelăciune. Primele două instanţe la care a fost judecat Petrică Hogea au dat soluţii de achitare, dar, în 2004, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe omul de afaceri la trei ani cu executare pentru această infracţiune.

Potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial, ”Instanţa a hotărât că, în contextul licitaţiei pentru societatea Ectransport, Petrică Hogea înşelase APAPS folosindu-se de manevre frauduloase pentru a putea dobândi capitalul societăţii Ectransport la un preţ foarte mic în raport cu preţul iniţial. În această privinţă, instanţa a reţinut că Petrică Hogea convinsese PAS şi pe reprezentantul societății ”Maftei Construct” să nu supraliciteze în momentul vânzării. De asemenea, acesta se asigurase de participarea lor la licitaţie ca să nu fie unicul ofertant, caz în care preţul de pornire nu putea fi scăzut în mod legal. Petrică Hogea împrumutase o sumă de bani PAS pentru a se asigura de participarea acestuia la licitaţie şi a promis că va investi în societate. Acesta promisese martorului M.M. să îi transfere folosinţa unei părţi din activele societăţii E. ulterior câştigării licitaţiei. Curtea de apel a considerat că prejudiciul suferit de APAPS era rezultatul diferenţei dintre preţul de pornire şi preţul de adjudecare şi l-a obligat pe reclamant la plata a 1.765.613.500 ROL către APAPS, cu titlu de despăgubire pentru prejudiciul material.

Pe numele lui Petrică Hogea s-a emis un mandat de arestare în vederea executării pedepsei, însă nu a fost pus în executare, deoarece Petrică Hogea se sustrăsese de la executarea pedepsei.” După ce Hogea a stat ascuns doi ani și s-a sustras de la executarea pedepsei a reușit, în cele din urmă, să obțină suspendarea executării pedepsei și o contestaţie în anulare. Ba chiar și o decizie favorabilă din partea CEDO.

Chiar mai ușor a scăpat și din alte afaceri despre care presa din Brașov a scris cu lux de amănunte, cum ar fi cele legate de construirea hotelului său și de depozitele ”Duplex”. În ciuda acuzațiilor care au curs necontenit niciunul din mai mari orașului și județului nu l-au deranjat cu nimic pe Hogea. Mai mult, au cimentat parteneriatul când actualul lider PSD a pus mâna pe filiala PP-DD Brașov. După ce partidul lui Dan Diaconescu a obținut un scor bun în județ, influența lui Hogea a crescut și mai mult. A reușit, chiar, să impună numirea unor apropiați în Consiliul local dar și în ministerele Sănătății și Educației.

După ce PP-DD a început să se destrame fostul asociat al PD-iștilor a făcut saltul spre PSD.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?