În după-amiaza zilei de 28 decembrie, in Mashhad, cel de-al doilea oraș ca mărime din tara și capitala provinciei Khorasan din Estul Iranului, peste 10.000 de persoane au ieșit pe străzi pentru a protesta față de prețurile ridicate ale bunurilor de consum, cum ar fi produsele lactate și altele. După intervenția gardei revolutionare și a fortelor militare si confruntari violente cu protestatari, mai multe orașe din provincia Khorasan au ieșit, de asemenea, pe stradă și cu sosirea noptii, populatia din Mashhad și din alte orașe din jur au inceput sa striga slogan-uri impotriva regimului clerical dictatorial al Iranului. Știrile au semnalat arestarea unui număr mare de demonstranți, se arată în comunicate trimise exclusiv FLUX 24 de  Consiliul Național de Rezistență al Iranului.

MATERIALUL TRANSMIS FLUX 24 DE OPOZIȚIA IRANIANĂ:

În dimineața zilei de 29 decembrie, oamenii din diferite orașe susțin protestatarii din Mashhad pe stradă, iar motto-ul lor este de a nega regimul mullahilor și de ai invita pe alți compatrioți să se alăture revoltei.
Până astăzi, data de 1 Ianuarie 2018, protestele din capitala Teheranului și cele 23 de mari orașe din Iran continuă în fiecare zi. Până în prezent, 12 persoane se numara printre martiri și sute au fost răniți și arestați. Unii protestatari și familiile celor detinuti se adună în Teheran în fiecare zi în fața închisorii Evin și solicită eliberarea prizonierilor politici. Regimul a încetinit Internetul și a tăiat acccesul populatiei la aplicatiile Instagram și Telegram, astfel încât oamenii să nu se poată informa si aduna in zilele urmatoare, dar cu toate acestea, oamenii depasesc limitarile filtering-ului, folosind programe care sunt menite pentru  întreruperea filtrelor.

Guvernele Statelor Unite, Canada, Germania și Marea Britanie au sprijinit demonstrațiile poporului iranian și au cerut regimului iranian să respecte drepturile poporului iranian și să permita demonstrațiile lor pașnice.
Consiliul Național de Rezistență al Iranului a condus revolta și, într-o legătură pe care v-am trimis-o, regimul a anunțat clar că PMOI și Maryam Rajavi conduc aceasta revolta.
Această revoltă este diferită de celelalte revolte ale poporului iranian în ultimii 39 de ani. În această revoltă, conducerea aparține opoziției reale, care dorește să răstoarne regimul dictatorial al mullahilor și se străduiește să înființeze o republică democratică în Iran.

Revolta din 2009, cunoscuta sub numele de Mișcarea Verde a fost orchestrata de Mir Hossein Moussavi care a avut rolul de prim-ministru al regimului in primii 8 ani ai revoluției. Mousavi a protestat împotriva fraudarea alegerilor, dar nu sa opus regimului nicidecum. Cu toate acestea, poporul Iranian, în 2009, s-au folosit de ruptura creata in sistem și au mers pe străzi și au cerut în mod public ca regimul să fie răsturnat.

Un număr de slogane strigate de protestatari în Teheran și alte orașe.

Moarte dictatorului
Khamenei este criminal
Nu vă fie teamă, toți suntem împreună

Pâine, munca, liberate
Popor Iranian, Alăturați-ne
Iranienii mor, dar nu tolerez ticalosie
Compatrioti, Unire, Unire

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?