Scandalul Telekom România

PUNCT DE VEDERE CU PRIVIRE LA ARTICOLUL PUBLICAT ÎN DATA DE 13.04.2017– “Telekom Romania – un „mistret” greu de prins pentru SRI? Statul Roman a „uitat” ca detine 46% din actiuni? ”

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Mega tunul Telekom România: TĂCEREA SRI

REFERITOR LA COMENTARIILE FĂCUTE LA ADRESA BNS ÎN CADRUL ARTICOLULUI MAI SUS MENȚIONAT, RESPECTIV LIPSA DE IMPLICARE ÎN SITUAȚIA EXISTENTĂ ÎN CADRUL TELEKOM, FACEM URMĂTOARELE PRECIZĂRI:

Blocul Național Sindical împreună cu afiliatul său SNTM au întreprins demersuri în sensul soluționării problemelor sesizate în cadrul articolului “Telekom Romania – un „mistret” greu de prins pentru SRI? Statul Roman a „uitat” ca detine 46% din actiuni?”.

În data de 3 martie a.c Președintele BNS Dumitru Costin, împreună cu o delegație a  SNTM condusă de Președintele Florin Bica, au avut o întâlnire cu Ministrul Comunicațiilor, dnul Augustin Jianu, întâlnire în cadrul căreia aceștia au pus la dispoziția dnului Minstru suficiente documente care să-l poată determina, atât pe acesta cât și echipa sa, să întreprindă demersurile necesare în vederea unei reprezentări corecte a intereselor statului român ca acționar.

_Alături de dnul Ministru Augustin Jianu, printre consilierii participanți, a fost prezent și unul dintre membrii Consiliului de Administratie ai Romtelecom. Până în acest moment, deși a trecut mai bine de o lună de la întâlnirea avută, nu avem încă nici o informație cu privire la eventuale decizii care ar fi trebuit să fie luate  în vederea protejării intereselor statului român ca acționar.

În ceea ce privește interesele salariaților pe care BNS și SNTM îi reprezintă, vă informăm că am întreprins și vom întreprinde toate demersurile necesare în vederea apărării drepturilor acestora.

Vă asigurăm că nu ne vom lăsa membrii de sindicat să se descurce singuri în această situație, ci le vom fi alături, asigurându-le tot suportul în vederea respectării drepturilor acestora în conformitate cu legislația  română și cea europeană.

Pe măsura ce vor apare detalii noi, de interes public în această speță, vă asigurăm că veți fi informați cu maximă celeritate.

DEPARTAMENTUL PRESA BNS

Din ‘Punctul de vedere’ al Blocului Național Sindical reiese faptul ca, investigatiile noastre jurnalistice s-au dovedit precise. Mai mult,  interesle jurnalistilor nostrii si ale Blocului Național Sindical sunt interese comune, pentru protejarea salariatilor romani si ale Statului Roman, sens in care vom sprijini orice demers in acest sens.

In acest sens, pentru o colaborare eficienta, Flux 24 si Incisiv de Prahova au adresat urmatoarele intrebari:

  1. Dacă sindicatul dumneavoastra are de gând sa participe sau are calitatea de invitat la ședința CA din 25.04 .2017 si dacă va cere explicații in legătura cu criteriile in baza cărora se face reorganizarea New Telekom
  2. Dacă au discutat cu ministerul de resort si dacă vor informa ministerul muncii cu privire la disponibilizarea colectivă chiar dacă se bazează pe integrarea amiabila cu salariații disponibilizărilor
  3. Cum se va aplica cm pe ramura si BNS cum privește reorganizarea (va avea reacție publica si politica)
  4. Dacă exista o acțiune comuna cu celelalte Sindicate sau vor avea acțiuni divergente.
  5. Dacă considera ca statul mai are interes in a-și conserva cele 46% acțiuni deținute la Telekom si cum vede sindicatul rolul MCSI pe aceasta direcție in contextul programului de guvernare PSD – ALDE si politicilor publice subsecvente puse in practica de actualul executiv Grindeanu, fost ministru al comunicatiilor.

 

 

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?