Sebastian Ghiță face curățenie la Poarta Albă

Penitenciarul Poarta Albă cumpără produse de curăţenie de la o firmă abonată la contractele cu statul, controlată de fugarul Sebastian Ghiţă.Firma în discuţie a primit în ultimii ani contracte de peste 37,5 milioane de euro, scrie Replica de Constanța.

Penitenciarul Poarta Albă a cumpărat produse de curăţat şi lustruit, pe baza unui contract încheiat pe 07.06.2017, în urma unei cereri de oferte. „Obiectul procedurii îl constituie achiziţia de material de curăţenie şi întreţinere corporală/parc auto prin încheierea unui acord cadru cu un singur operator economic pentru toată cantitatea de material”, se arată în documentaţia de atribuire. Valoarea contractului este de 298.659,31 lei fără TVA, iar firma beneficiară este DNS Birotica SRL din Bucureşti. Potrivit DNA, DNS Birotica este una din cele 54 de firme controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, prin care acesta derula contracte de sute de milioane de euro cu statul. Societatea a primit, în ultimii ani, contracte de peste 37,5 milioane de euro de la instituţii publice, o parte din ele prin încredinţare directă.

Reamintim că fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în Serbia, unde a fost eliberat din arest după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro. Ghiţă a fost prins la Belgrad, pe 13 aprilie, după ce a fost văzut ultima oară în România în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016. Atunci, fostul parlamentar PSD a scăpat de filajul poliţiştilor în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI. Sebasdtian Ghiţă este trimis în judecată şi arestat în lipsă în mai multe dosare de corupţie, în care este acuza că a prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?