Șeful Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România (IGPR), Liviu Vasilescu, a fost schimbat din funcție vineri și mutat la Direcția de Arme și Muniții, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile-cheie cu care lucra DNA după decizia Curții Constituționale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale. Potrivit surselor G4Media.ro, sub conducerea lui Vasilescu, Direcția de Operațiuni Speciale a funcționat eficient, fără ca informațiile despre filajele și interceptările realizate prin acestă direcție să ajungă la politicieni, scrie G4Media, siteul fanilor DNA, Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi.

Numai că Liviu Vasilescu are mulți scheleți în dulap.

În primul rând Vasilescu era șeful DOS când Sebastian Ghiță a părăsit România.

Dezvăluiri despre Vasilescu a făcut Gorj News. Patronul publicației este fostul ofițer SRI Narcis Daju.

În anul 2013, chestorul Liviu Vasilescu, șeful Direcției Operațiuni Speciale din IGPR, ar fi participat la o petrecere într-un local de lux din Târgu Jiu, împreună cu anumiți șefi locali din Ministerul de Interne și cu fostul șef al SRI Gorj, colonelul Cătălin Peptan.

Petrecerea din 2013 ar fi fost organizată de comisarul șef Viorel Salvador Caragea, șeful IPJ Gorj între anii 2005 – 2015 (ulterior comandant al Centrului Chinologic Sibiu).

Jurnaliștii din Gorj susțin că Liviu Vasilescu, șeful DOS, este bun prieten cu Viorel Caragea (lucru confirmat și de prezența lui Vasilescu la acțiunea organizată de Caragea).

Gorjul este județul în care s-a ales parlamentar Victor Ponta și care ar fi chiar prieten cu Viorel Salvador Caragea (care era și numit. în medii neoficiale, “polițistul lui Ponta”). Pe de altă parte, există surse care susțin că Viorel Salvador Caragea ar deține informații sensibile despre Victor Ponta, din perioada în care Caragea era șef al SIPI Gorj.

Legătura dintre polițistul Caragea și PSD-istul Victor Ponta pare să fie foarte veche. De exemplu, în anul 2012, publicația Pandurul relata că Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne, l-a însoțit pe Victor Ponta la Târgu Jiu, ambii vizitându-l și pe șeful Poliției, Salvador Caragea:

“Șeful IPJ a fost vizitat la sediul Poliției atât de Ponta, cât și de ministrul Ioan Rus”.

Aceeași titulatură (”Polițistul lui Ponta”) i-o atribuie lui Caragea și jurnaliștii de la publicația Turnul Sfatului, din Sibiu, care notează următoarele:

“Comisarul Viorel-Salvador Caragea este cel care până în februarie anul trecut a fost șef al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj – județul care l-a dat țării și pe deputatul Victor Viorel Ponta”.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?