spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasămediuȘeful Antifraudă din ANAF, audiat la DNA/ SUSPECT DE FAPTE DE CORUPȚIE/UPDATE:...

Șeful Antifraudă din ANAF, audiat la DNA/ SUSPECT DE FAPTE DE CORUPȚIE/UPDATE: DNA ÎL ACUZĂ DE TRAFIC DE INFLUENȚĂ

-

Directorul Direcției Antifraudă din cadrul ANAF, Nicolae Romeo Florin, a sosit miercuri după amiază la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiat de procurorii anticorupție.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Romeo Florin a fost citat în calitate de suspect într-un dosar care vizează fapte de corupție, el venind la DNA însoțit de avocatul Alexandru Chiciu.

- Advertisement -

anaf_m(1)La intrarea în sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a făcut ‘niciodată’ ceva ce să i se poată reproșa.

Conform declarației sale de avere, Nicolae Romeo Florin deține trei terenuri pe raza județului Prahova, două apartamente în municipiul Ploiești și o casă într-o localitate din Prahova, iar soția acestuia lucrează în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

- Advertisement -

UPDATE, COMUNICATUL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img