spot_img
13.2 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasămareSITUAȚIE INCREDIBILĂ: CJ Brăila cere oameni de la Oprişan pentru a asigura...

SITUAȚIE INCREDIBILĂ: CJ Brăila cere oameni de la Oprişan pentru a asigura funcţionarea instituţiei după ce DNA a decimat gruparea Bunea Stancu

-

Dosarul de corupţie în care este implicat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila (PSD), care se judecă la Tribunalul Vrancea, duce instituţia în imposibilitatea de a funcţiona, după ce 12 angajaţi au fost concediați, scrie Ziarul de Vrancea.
Hotărârea a fost aplicată angajaţilor începând cu 11 februarie. Pentru a compensa deficitul de personal, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, cere ajutorul baronilor din regiune, să transfere personal. Solicitări de ajutor de funcţionari s-au făcut către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa. Tribunalul Vrancea a dispus înlăturarea duzinei de funcţionari cercetaţi pentru corupţie şi forţează CJ Brăila să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. “Am făcut deja o adresă către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa, pentru a vedea dacă sunt cumva acolo brăileni care fac naveta, să îi aducem acasă. Vom stabili şi data concursului pentru ocuparea acestor posturi. Căutăm toate variantele posibile, ca să rezolvăm problema cât mai repede. Vorbim de direcţii fundamentale din structura Consiliului Judeţean, care trebuie acoperite cu oameni competenţi”, a spus Viorel Mortu pentru Ziarul de Vrancea.
Funcţionarii cercetaţi la pachet cu Bunea Stancu provin de la Achiziţii Publice, Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră, Biroul Tehnic, Compartimentul Implementare, Monitorizare Proiecte, Direcţia Tehnică şi de Gospodărire Comunală sau Compartimentul Disciplină Contractuală şi Executare Silită. În soluţia dată la Tribunalul Vrancea pentru Gheorghe Bunea Stancu, Mija Florin şi Moisiu Nicolae s-a stabilit control judiciar şi “să nu se deplaseze la sediul Consiliului Judeţean Brăila; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalţi inculpaţi, cu reprezentanţii persoanelor vătămate, părţilor civile ori cu martorii din cauză”, după cum se precizează pe site-ul Tribunalului Vrancea. Practic, funcţionarii sunt suspendaţi din funcţii, nu lucrează şi nu li se acordă salariu. Aceştia au posibilitatea să conteste măsura, însă până la această dată, cel puţin unii dintre ei nu au făcut acest lucru, acceptând “concedierea”, mai scrie ZV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img