De ce vând SUA României rachete în valoare de câteva miliarde de dolari? întreabă publicaţia americană The Motley Fool şi răspunde: „De la frontiera românească, până la baza navalã ruseascã de la Sevastopol, este o distanţã de mai puţin de circa 320 de kilometri cu barca sau cu avionul de luptã. Un avion de luptă Su-27, amplasat în Transnistria, de exemplu, ar putea ajunge la graniţa cu România, la doar 120 de kilometri, în mai puţin de trei minute”, subliniază publicaţia americană şi conchide: „Aceste două realităţi arată de ce România, membră a NATO, doreşte să îşi consolideze apărarea aeriană şi de ce guvernul SUA îi va satisface această solicitare”.

În plus, Centrul de pregătire de la Cincu va fi modernizat, în vederea întăririi capabilităţii forţelor NATO, anunţă Defense News.

În acelaşi timp, Turcia a convenit achiziţionarea de rachete defensive de la Rusia, titrează EUObserver. Ankara va plăti Moscovei 2,2 miliarde de dolari pentru sistemul defensiv avansat de rachete S-400, într-un semn de îndepărtare de NATO, opinează Bloomberg.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?