Serviciul de Informații și Securitate și Poliția de Frontieră de la Chișinău anunță că au împiedicat pătrunderea în Republica Moldova a unui tunisian care în legătură cu grupări jihadiste teroriste. Acesta venea din România prin vama Sculeni.

Serviciul de Informații și Securitate anunță că, în comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI, a contracarat o tentativă de pătrundere pe teritoriul Republicii Moldova a unui cetățean străin, originar din Tunisia, care s-a legitimat cu acte de identitate ale unui stat din Uniunea Europeană și care este suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaționale.

Bărbatul, în vârsta de 33 de ani, a încercat să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere „Sculeni”, având drept itinerar Republica Moldova — Ucraina — Federația Rusă — Kazahstan — China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xijiang.

Ofițerii de investigații ai SIS au depistat la tunisian un șir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale persoanei, inclusiv materiale şi dispozitive informaționale cu caracter extremist islamic. Totodată, în bagajele acestuia au fost depistate obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanțelor lungi.

Reieşind din eventualele riscuri cu caracter terorist şi din raţionamente de securitate generate de prezența cetățeanului străin pe teritoriul Republicii Moldova, acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?