Ministerul Sănătăţii, împreună cu OMS şi UNICEF, a organizat, în perioada 10-12 iulie, o campanie de informare şi recuperare a vaccinării în comuna băcăuană Coţofăneşti, în urma căreia aproape 200 de copii au fost imunizaţi, se arată într-un comunicat de presă remis vineri, AGERPRES, de Ministerul Sănătăţii.

Campania a beneficiat de sprijinul autorităţilor locale şi al voluntarilor, medici de familie şi specialişti în promovarea educaţiei pentru sănătate.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, au fost vaccinaţi 190 de copii, cărora li s-au administrat 220 de doze de vaccin: 176 de ROR, 28 de hexavalent, 6 de vaccin pneumococic şi 10 de tetravalent.

Dacă rata de vaccinare în comuna Coţofăneşti era, în luna mai, de doar 3,9%, după această acţiune a crescut la 95%, a precizat sursa citată.

“O campanie de informare şi de recuperare a vaccinării era imperios necesară în condiţiile în care vieţile a 59 de copii au fost curmate de rujeolă. Nu mai putem aştepta. Fac un apel permanent către medicii de familie, direcţiile de sănătate publică, dar şi autorităţi locale să se mobilizeze pentru a creşte gradul de vaccinare. Alegem locurile în care gradul de vaccinare este foarte scăzut şi recuperarea este dificil de realizat şi intervenim prin realizarea unor campanii care presupun informarea populaţiei şi suplimentarea cu medici de familie şi asistenţi medicali în zonă. Acolo unde este necesar, vom crea temporar centre de vaccinare pentru un acces mai facil la vaccinare. Avem alături de Ministerul Sănătăţii, în această campanie, reprezentanţi ai celor mai mari organizaţii cu expertiză în domeniu, OMS şi UNICEF, şi le mulţumesc pentru că am certitudinea că împreună vom reuşi în demersul nostru. Este un prim pas această serie de acţiuni, care va continua cu o campanie la nivel naţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform comunicatului citat.

Acţiunea de la Coţofăneşti a reprezentat proiectul-pilot în cadrul campaniei de vaccinare demarată de Ministerul Sănătăţii în mai multe judeţe din ţară.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?