50 de refugiați, găsiți morți într-un camion pe o autostradă, în Austria, transmite Digi 24.

UPDATE: Șoferul camionului în care au fost găsiți joi zeci de imigranți morți pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi român, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informația a fost oferită de poliția austriacă.

Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți joi dimineață în respectivul camion care era oprit pe o bandă de staționare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, într-o conferință de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Hans Peter Doskozil.

“Este o zi sumbră. (…) Această dramă ne afectează pe toți”, a declarat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, adăugând că ‘traficanții de ființe umane sunt criminali’.

Camionul ar fi fost staționat de miercuri în respectivul sector. “Nu putem spune deocamdată cu certitudine cum au murit” persoanele din camion, a mai precizat purtătorul de cuvânt al poliției.

Potrivit cotidianului Krone, primele indicii ar arăta că imigranții au murit prin sufocare.

Budapesta a anunțat că poliția ungară se va alătura anchetei, poliția austriacă informând că vehiculul era înmatriculat în Ungaria.

“Poliția austriacă și cea ungară vor lucra împreună pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a-i aresta pe responsabili”, a declarat Janos Lazar, purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban.

El a indicat că poliția austriacă a informat Budapesta că șoferul camionului era un român. “Se pare că victimele erau imigranți, iar operațiunea era una de trafic de ființe umane”, a spus el.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?