Ministrul apărării din Israel, Avigdor Lieberman, efectuează miercuri o vizită în Rusia, pe fondul informaţiilor potrivit cărora cele două ţări finalizează un acord care va împinge forţele sprijinite de Iran departe de graniţa Israelului cu Siria.

Înţelegerea despre care se spune că se negociază este parte a eforturilor de a preveni ca tensiunile dintre Iran şi Israel să degenereze într-un război, subliniază NBC News.

Rusia şi Iranul au sprijinit armata preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, în operaţiunea de şapte ani împotriva insurgenţei din Siria. Israelul a devenit din ce în ce mai îngrijorat de influenţa pe care Iranul şi gruparea libaneză islamistă Hezbollah o au în Siria. Deşi Iranul neagă că şi-ar institui baze militare permanente în Siria, forţele iraniene prezente pe teritoriul sirian au fost suplimentate. Potrivit televiziunii israeliene Channel 2, citată de NBC News, un acord între Rusia şi Israel ar permite prezenţa militarilor sirieni la graniţa Siriei cu Israelul, pe Înălţimile Golan, eliminând din zonă forţele iraniene şi ale Hezbollah. Rusia va accepta că Israelul îşi va menţine „libertatea de a acţiona împotriva consolidării Iranului în toată Siria”, transmite Channel 2. NBC News nu a putut confirma independent informaţiile.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2018 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?