Marea Britanie nu va accepta erodarea standardelor alimentare în cadrul negocierilor pentru semnarea unui acord comercial cu SUA în contextul Brexit, afirmă ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, pe fondul polemicilor privind eventuale importuri de pui procesaţi cu o soluţie ce conţine clor.

În contextul deciziei de ieşire din Uniunea Europeană, Marea Britanie a iniţiat discuţii preliminare cu Statele Unite pentru semnarea unui acord comercial bilateral. Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi proiectul unui acord cu Marea Britanie, acuzând Uniunea Europeană de “protecţionism”.

Însă ideea acordului comercial a generat polemici la Londra, unul dintre subiectele controversate fiind cel al puilor procesaţi cu o soluţie ce conţine clor, utilizată în Statele Unite, dar interzisă în Uniunea Europeană. În Statele Unite, înainte de comercializare, puii tăiaţi sunt trataţi cu o serie de substanţe antimicrobiene, printre acestea figurând o soluţie ce conţine dioxid de clor, care, potrivit Institutului Adam Smith, ar reduce riscul de Salmonella de la 14% la 2%.

Michael Gove, ministrul britanic al Mediului, Alimentaţiei şi Afacerilor Rurale, a fost întrebat într-un interviu acordat BBC Radio 4 dacă puii procesaţi cu dioxid de clor vor fi acceptaţi în Marea Britanie în cadrul acordului comercial cu Statele Unite după ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?