spot_img
4.8 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăhighlightActiveWatch și MediaSind solicită anchetă după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat...

ActiveWatch și MediaSind solicită anchetă după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat că ar fi fost filat

-

ActiveWatch și MediaSind solicită autorităților să deschidă o anchetă „în regim de urgență” după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat în presă că a fost filat, organizația solicitând și luarea măsurilor pentru a asigura imediat protecția acestuia și a familiei sale, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

ActiveWatch și MediaSind vor sesiza astfel acest caz organizațiilor internaționale care apără libertatea presei, precum și organismelor internaționale care monitorizează situația drepturilor omului din România.

- Advertisement -

„Considerăm că avem de-a face cu un atac grav la libertatea presei, un act de intimidare specific regimurilor autoritare, menit să amenințe atât echipa de investigații a Gazetei Sporturilor, cât și alți jurnaliști care vor îndrăzni să investigheze subiecte care vizează structurile statului. ActiveWatch va sesiza acest caz organizațiilor internaționale care apără libertatea presei, precum și organismelor internaționale care monitorizează situația drepturilor omului din România”, se precizează în textul semnat de Departamentul FreeEx, ActiveWatch, la care s-a alăturat FRJ MediaSind.

„Nu excludem ipoteza că filajul aparține uneia dintre numeroasele structuri informative active în România, structuri care funcționează în condițiile unui control cvasi-inexistent din partea societății. Recent, au apărut însă dovezi în spațiul public și cu privire la existența unor operațiuni de filaj derulate de entități private, asociate unor persoane implicate în activități de corupție și crimă organizată. Cerem instituțiilor abilitate ale statului să demareze o anchetă oficială în acest caz și identifice în cel mai scurt timp posibil autorii filajului și să sancționeze drastic acest grav atentat la adresa libertății presei și a democrației. Subiectul extrem de sensibil al acestei anchete, precum și antecedentele statului român în materie de poliție politică, impun o reacție rapidă și puternică a autorităților și transmiterea unui semnal neechivoc de condamnare și, mai ales, de încetare a acestui tip de practici care amintesc de vechea Securitate”, mai precizează comunicatul citat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img