Mangalia fierbe! Nemulţumirea localnicilor a dat în clocot pe reţelele sociale, după ce mai multe fotografii realizate pe şantierul “Aleea Teilor” au devenit virale.  Pozele arată că mult lăudatul proiect, demarat pe fonduri europene dar continuat acum pe cheltuiala exclusivă a bugetului local, s-a transformat într-un coşmar, scrie ordinea.ro.

Ideea aparține primarului PNL din Mangalia, Cristian Radu.

În locul mult trâmbiţatelor dale moderne, alveole cu flori, stâlpi de iluminat, mobilier urban de ultimă generaţie şi camere de luat vederi, la faţa locului a răsărit un zid care desparte, vizual, oraşul de mare. Plimbarea pe faleză va deveni, de-acum, o plimbare pe lângă un perete. Un perete frumos, îmbrăcat în piatră aparentă… dar care ascunde marea de privirile trecătorilor. Mangalioţii sunt şocaţi şi deja s-au mobilizat pe Facebook pentru a semna o petiţie cu titlul: „Salvaţi Aleea Teilor! Nu – zidului de pe faleză.”, mai spune ziarul.

Sute de mesaje publice au curs şi curg în continuare pe Facebook, referitor la iniţiativa revoltătoare a Primăriei Mangalia şi a primarului Cristian Radu. Iată câteva dintre ele:

Eugenia Driscu acel zid ne da de gandit ca sintem la jilava

Neacsu Alina Ce monstruozitate! Sau mai degraba, inca o monstruozitate…ce face omul asta? unde gaseste arhitectii astia patetici?

Gabriel Tora cand ai „garduri” pe creier…..le aplici peste tot.

Valentin Apostol  Cred ca vor sa ne „protejeze” de privelistea ce iti taia suflarea!

Elena Peleanu cred ca vor sa nu mai vedem marea ………….probabil s-au gindit sa puna intrare

Ana-Maria Balea  Aleea Teilor, alea pe care ma plimb de cand eram un copil, de care va bateti joc. Am si eu o intrebare. Ce este cu acest zid de mai bine de 2m? din cate observ in pozele din proiect, nu ar fi trebuit sa arate asa. Care este scopul acelei alei? sa se poata vedea faleza, plaja? sau sa stam toti si sa ne urcam pe zid ca sa vedem peste? Cand ajung pe faleza, imi place sa vad marea de sus, nu sa vad un zid. Persoana care s-a ocupat de proiect a avut probleme mari cu masuratorile, constructorul sau pe dumneavoastra chiar nu v-a interesat acest aspect.
Doriti sa fiti ales din nou primar? Pe baza a ce? Pe vorbe? De vorbe sunt satui toti locuitorii Mangaliei. Faptele unde sunt? Nu se vede nimic, cel putin nimic bine. Nu se vad decat lucruri pe care incercati sa le faceti bine, dar sfarsiti prin a le strica.
Eu, personal, va doresc succes la alegeri! Iar cu parere de rau.. regret faptul ca ati fost ales primar al acestui oras, oras pe care il iubesc!

Eduard Antoniu  “Daca vrei promenadă, nu te dai Roger Waters (The Wall). Până şi acolo unde a fost zid (Berlin), promenada se cheamă „Printre tei” (Unter den Linden).”,

Ghinescu Mirela Am fost astăzi in…pelerinaj. Sentimentul meu a fost ca ma strâng… pereţii. Indiferent de cum va arata la final acest proiect,un lucru e cert: NU vom mai avea sentimentul de libertate pe care marea, in măreţia ei il oferea, ci unul de îngrădire si de limitare. Poate cineva in domeniu ne poate explica exact cum vom reusi sa privim orizontul din perspectiva actuala? Cum vom răzbate dincolo de gard spre a ne încarca sufletul de aer si de viata… Cum???

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?