spot_img
15.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAnalizeALT PROTOCOL SECRET: Planul cincinal al lui Kovesi pentru arestări

ALT PROTOCOL SECRET: Planul cincinal al lui Kovesi pentru arestări

-

Jurnalista Sorina Matei, realizatoarea emisiunii “Actualitatea Romaneasca” de la B1 TV, a dezvaluit, vineri seara 10 mai 2018, existenta unui nou protocol sinistru incheiat de o institutie condusa de Laura Kovesi. Este vorba despre un protocol semnat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Administratiei si Internelor, in februarie 2012, perioada in care Procuror General al Romaniei era actuala sefa DNA Laura KovesiIar continutul respectivului protocol este unul de-a dreptul stupefiant, in conditiile in care acesta stabilea evaluari in functie de cati oameni au fost trimisi in judecata sau arestati, scrie Lumea Justiţiei.

Protocolul PICCJ-MAI 385/C/28.02.2012 este mentionat in Raportul privind activitatea desfasurata de Laura Kovesi in perioada 2006-2012 pe perioada exercitarii mandatului de Procuror General.

- Advertisement -

Protocolul contine insa o prevedere odioasa. Mai exact, evaluarea ofiterilor de politie judiciara, probabil si a procurorilor, se facea in baza unor criterii comune PICCJ-MAI, in functie de numarul de rechizitorii si masurile preventive dispuse. Deci, in functie de cati oameni trimiteau in judecata si de cate retineri si arestari produceau in dosarele lor: “Prin acest protocol au fost stabilite criterii comune de evaluare a activitatii, respectiv, numarul de rechizitorii, valoarea prejudiciilor recuperate ori indisponibilizate si numarul masurilor preventive dispuse”, scrie sursa citată.

Cu alte cuvinte, cu cat se obtineau mai multe arestari, cu atat evaluarea era mai buna. La fel si in cazul trimiterilor in judecata. Fix ca pe vremea intrecerilor socialiste.

- Advertisement -

Iata mentiunea din Raportul de activitate al Laurei Kovesi privind protocolul PICCJ-MAI:

MAI tine protocolul la secret

Jurnalista Sorina Matei a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor sa ii puna la dispozitie protocolul incheiat cu PICCJ. Raspunsul a fost primit in 10 mai 2018, insa Ministerul a precizat ca protocolul semnat cu PICCJ nu se incadreaza in categoria documentelor destinate publicitatii:

Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca documentele la care faceti referire nu se incadreaza, in acest moment, in categoria documentelor destinate publicitatii. Prin urmare, in vederea punerii in aplicare a solicitarii prim-ministrului, Ministerul Afacerilor Interne are in derulare un proces de consultare a semnatarilor acestor documente privind oportunitatea publicarii lor”.

Protocoale cu SRI, MJ, CSM si ICCJ

Pe de alta parte, asa cum mentionam ceva mai devreme, in acelasi raport facut de Laura Kovesi se face trimitere si la alte protocoale incheiate de PICCJ. Protocoale semnate cu MAI privind constituirea unor echipe comune, cu SRI, cu Ministerul Justitiei, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu CSM sau cu Agentia Nationala de Integritate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img