spot_img
12 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăAnalizeAmbasada Rusiei vrea să demonstreze cu o expoziție că Armata Roșie ”eliberatoare”...

Ambasada Rusiei vrea să demonstreze cu o expoziție că Armata Roșie ”eliberatoare” a fost primită cu entuziasm în România

-

Ambasada Rusiei la București a reușit, la începutul acestui an, să provoace mare iritare în rândul românilor printr-o serie de postări pe Facebook privind rolul soldatului sovietic în “eliberarea” României la finalului celui de-Al Doilea Război Mondial. În față acestor postări, românii au amintit de atrocitățile comise de soldații Armatei Roșii precum crime, violuri sau jafuri, transmite b1.ro.
  

Cu toate acestea, pe holurile Ambasadei Rusiei, înainte de conferința de presă susținută de ambasadorul Valery Kuzmin pe 12 iunie de Ziua Națională a Rusiei, a fost expusă o expoziție care avea ca temă exact rolul soldaților ruși în “eliberarea” României. Mesajul transmis încerca să inducă ideea că rușii au fost foarte bine primiți de populația română. 

- Advertisement -

De altfel, B1.ro a adresat ambasadorului Kuzmin și o întrebare privind rolul acestor postări de la începutul anului și reacțiile provocate în rândul românilor. În replică, acesta a susținut că românii deranjați de aceste mesaje au propriile teorii și povești privind istoria și a acuzat un “trend în Europa și SUA de a glorifica nazismul și colaboratorii acestui regim drept eroi ai eliberării”.

Avem multe documente care arată ca Armata Roșie a fost bine primită de populația eliberata”, a subliniat ambasadorul Valery Kuzmin

- Advertisement -

Mai mult, acesta a susținut că “Armata Roșie a fost cea care a oprit Holocaustul și a adus Europei un viitor în pace” prin incheiera celui de-Al Doilea Război Mondial. 

De altfel, amintim că Ambasada Rusiei este mult mai prezentă în spațiul public odată cu mandatul lui Valery Kuzmin, iar acesta nu s-a dat în laturi de la controverse pentru a promova mesajele dorite de Rusia și a expune un rol extreme de important al Rusiei în istoria României. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img