Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în rețeaua Twitter că Statele Unite “nu mai au ce discuta despre Coreea de Nord”, iar “China știe că trebuie să acționeze. Japonia și Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluție internațională”, transmite Reuters.

În aceeași rețea socială, Haley a distribuit apoi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviațiile militare americană, japoneză și sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exercițiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Ulterior, într-o declarație la Naținile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că “o nouă rezoluție a Consiliului de Securitate care nu crește semnificativ presiunea internațională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internațională nu dorește să se confrunte serios cu el”.

“China trebuie să decidă dacă vrea în sfârșit să facă acest pas vital”, a adăugat ea.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?