Echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef european a transmis o scrisoare ambasadoarei Finlandei, Marja Rislakki, negociator din partea Consiliului UE, în care solicită ca la discuțiile care încep la 20 martie să fie invitat și președintele Comisiei de experți care a desemnat-o pe Laura Codruța Kovesi favorită pentru acest post. Ambasadoarea Finlandei, care reprezintă Consiliul Uniunii Europene, a respins solicitarea europarlamentarilor, transmite Radio Europa Liberă.

În scrisoarea de răspuns trimisă de ambasadorul Finlandei, propunerea delegației Parlamentului European a fost respinsă. Din această delegație, din care vor face parte, pe lângă ambasadorul Finlandei și cel al Croației, ca și cel al Portugaliei la UE, se arată – „De vreme ce Parlamentul European și Consiliul și-au exprimat deja preferințele în privința candidaților, Consiliul consideră că nu este adecvat ca președintele Comitetului de selecție (Ulrike Haberl-Schwarz – n.r.) să participe la niciuna dintre reuniunile comune, în această etapă avansată a negocierilor”.

Ambasadoarea Finlandei mai amintește, în finalul răspunsului pe care l-a adresat delegației PE, „să ia în considerare că ordinea preferințelor”, așa cum a fost adoptată de Consiliul UE, îl desemnează pe candidatul francez Jean Francois Bohnert pe primul loc.


SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?