Șefa extremei drepte franceze a criticat sâmbătă acțiunile guvernului socialist și a cerut măsuri de securitate sporite, după atentatele de vineri seară din Paris, soldat cu 129 de morți și 352 de răniți, în timp ce fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a pledat pentru “reevaluări majore”, informează AFP, conform Agerpres.

La fel ca în ianuarie, după atentatele jihadiste din Franța soldate cu 17 morți, președintele Francois Hollande a cerut solemn ca țara să dea dovadă de “o unitate indispensabilă”.

“Națiunea trebuie să fie unită în această încercare”, a răspuns șefa partidului de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, dar “dincolo de cuvinte, acțiunea puternică și implacabilă va fi cea care îi va proteja pe francezi și va perpetua această unitate. Ori Franța și francezii nu mai sunt în siguranță și se impun măsuri urgente”. În opinia Marinei Le Pen, “Franța a devenit vulnerabilă, trebuie să se reînarmeze, (…) să interzică organizațiile islamiste, să închidă moscheile radicale și să expulzeze străinii care predică ura pe teritoriul nostru, precum și pe imigranții ilegali care nu au nimic de făcut”.

Și fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, care a avut sâmbătă dimineața o întrevedere cu succesorul său, a cerut “reevaluări majore pentru ca securitatea francezilor să fie pe deplin asigurată”. “Teroriștii au declarat război Franței. Războiul pe care trebuie să-l purtăm este total, obligația noastră este să ținem cont de gravitatea extremă a situației și să tragem toate concluziile în ceea ce privește măsurile” care trebuie luate, a spus el, adăugând că națiunea franceză trebuie “să rămână sudată”. “Dincolo de necesara stare de urgență și de controalele la frontiere, noi susținem toate deciziile care vor merge în sensul unei întăriri drastice a măsurilor de securitate care vor permite să protejăm viața compatrioților noștri”, a continuat Sarkozy.

Președintele Francois Hollande urmează să-l primească duminică pe Sarkozy și pe toți șefii partidelor reprezentate în Parlament, printre care și pe Marine Le Pen.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?