Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit marţi un avocat cu legături cu un oligarh drept şef al administraţiei prezidenţiale, relatează Reuters și Agerpres.

Un actor de comedie fără experienţă politică anterioară, Zelenski a câştigat alegerile prezidenţiale de luna trecută detaşat promiţând că va combate corupţia şi va pune capăt actualului mod de a face politică.

El a început însă să fie examinat îndeaproape pentru legăturile de afaceri cu Ihor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, care este într-o dispută legală cu autorităţile privind controlul asupra PrivatBank, cea mai mare bancă din ţară.

Zelenski l-a numit marţi pe Andrii Bogdan în fruntea administraţiei prezidenţiale, potrivit unui comunicat postat pe site-ul său.

Bogdan a fost consilier al lui Kolomoiski când acesta a fost guvernator în 2014. De asemenea, el a fost unul dintre avocaţii oligarhului când acesta a dus o bătălie legală cu guvernul pentru PrivatBank, care s-a aflat în proprietatea sa până în 2016.

“Cred că Bogdan va fi văzut cu o anumită suspiciune din cauza legăturilor sale cu Kolomoiski şi va fi făcut răspunzător dacă va fi perceput că îl favorizează pe fostul său client de media din Ucraina, de societatea civilă şi de corpul diplomatic internaţional”, a declarat Timothy Ash, şef al departamentului de cercetare pentru pieţele emergente al Blue Bay Asset Management.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?