Fiecare dintre cei 12,5 milioane de locuitori cu vârsta peste 18 ani din Chile va primi suma de 11 dolari din partea principalului producător de hârtie igienică din ţară, acuzat că a făcut o înţelegere de tip ”cartel” cu concurentul său asupra preţurilor produselor, potrivit AFP.

”Nu e o sumă mare, dar e mai bine decât nimic. Să ai 7.000 de pesos pe care poţi să-i foloseşti, cred că e un lucru bun”, a declarat pentru AFP Andrés Antilao la ieşirea din Banca Naţională, unde primii clienţi înşelaţi începuseră să vină miercuri pentru a încasa această despăgubire acordată de justiţie la finalul unei proceduri care a durat trei ani.

Potrivit deciziei judecătoreşti, fiecare chilian sau cetăţean străin rezident permanent în Chile, cu vârsta peste 18 ani, va primi până în septembrie 7.000 de pesos chilieni (echivalentul a 11 dolari) din partea companiei CMPC Tissue care, timp de zece ani, împreună cu concurentul său, SCA Chili, a constituit ”un cartel pentru a-şi împărţi piaţa şi a fixa preţurile”, se spune în document.

Cele două companii controlează 90% din piaţa locală de hârtie igienică.

CMPC a ajuns la un acord cu organizaţiile pentru drepturile consumatorilor pentru a plăti 150 de milioane de dolari drept despăgubiri, echivalentul a 78% din profitul încasat în perioada 2000-2011.

”Este un proces inedit şi istoric (…) suntem pe cale să fixăm un standard în materie de despăgubire” a consumatorilor, a declarat preşedintele Asociaţiei consumatorilor şi utilizatorilor (ODECU), Stefan Larenas, cu ocazia unei conferinţe de presă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?