Traian Băsescu a declarat că premierul olandez Mark Rutte este „un arogant”, în contextul afirmaţiei acestuia cu privire la faptul că România nu va intra în Schengen până nu începe să respecte statul de drept şi valorile democraţiei.

„Un arogant. El a mai venit odată acum vreo patru luni, imediat după ce România a preluat Preşedinţia Consiliului UE, a avut o întâlnire cu premierul. Singurul mesaj pe care l-a dat la conferinţa cu Dăncilă a fost nu veţi intra în Schengen. Aici trebuie lecuit cu Germania. Doamna Merkel e mult mai înţeleaptă. Mark Rutte a fost duşman din acest punct de vedere, dar cred că Merkel e suficient de înţeleaptă să spună pentru România Schengen, măcar pentru aeroporturi. Poziţia Guvernului olandez este fără explicaţie. A venit nenorocirea din vară cu suspendarea mea din 2012, cu pulverizarea instituţiilor şi s-a spus – România iar aveţi probleme cu statul de drept”, a afirmat Traian Băsescu, sâmbătă, la România TV.

Fostul preşedinte a adăugat că ar fi foarte bine dacă România ar putea intra în Schengen măcar cu aeroporturile, de la începutul lunii octombrie.

„După părerea mea, Germania s-a săturat şi ea de aroganţele Olandei şi România va putea intra de la 1 octombrie, măcar cu aeroporturile. E excelent să intrăm acum în Schengen cu aeroporturile, pentru populaţie ar fi un sistem de circulaţie mult mai lejer. Dacă ne-ar da posibilitatea să intrăm cu frontierele tereste trebuie să vedem dacă ne-ar conveni sau nu. O Românie fără control la frontiere ar avantaja extrem de mult transportatorii”, a conchis Băsescu.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?