Judecătoria Buiucani de la Chișinău l-a condamnat în absență pe bloggerul rus Eduard Baghirov la cinci ani de închisoare cu executare pentru organizarea tulburărilor de la 7 aprilie 2009, transmite Radio Europa Liberă.

Baghirov a fost reținut, la Chișinău, la 16 iunie 2011, dar a fugit după câteva luni de detenție, când măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Presa moldoveană relatează că procurorii l-au acuzat de infiltrare în mediul social moldovean în calitate de blogger și scriitor și utilizarea de tehnologii online de manipulare a maselor pentru realizarea unor provocări până și după alegerile din aprilie 2009. Baghirov a scris după evadarea prin regiunea transnistreană și aeroportul de la Odesa că autoritățile moldovene ar fi știut și supravegheat fuga lui. Până acum, în dosarele 7 aprilie au mai fost condamnați la închisoare, pentru neglijență în serviciu, fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc și fostul comisarul al poliției Chișinăului, Vladimir Botnari în legătură cu maltratarea a sute de tineri în arestul poliției. A mai fost condamnat fostul polițist, Ion Perju, în legătură cu uciderea lui Valeriu Boboc. Toți cei trei au fost lăsați să părăsească sala de judecată și s-au ascuns.

unnamed1

„Comentariu meu oficial: Sunt niște clovni”, a precizat pe twitter Baghirov. În prezent acesta locuiește la Moscova.Procuratura rusă a anunțat că nu există temei pentru a-l reține pe Baghirov. Asta pentru că Constituția FR nu permite predarea cetățenilor ruși organelor legii a altor state.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?