Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului Uniunii Europene (UE) de la Lisabona, a declarat cancelarul german vineri într-o întâlnire cu premierul britanic David Cameron, subliniind că Berlinul vrea ca Marea Britanie să rămână în blocul european, relatează Deutsche Welle în pagina electronică, transmite Mediafax.

“Când există voinţă, există şi o cale”, a declarat ea într-o conferinţă de presă comună cu premierul, în capitala germană, subliniind că va coopera constructiv cu Guvernul britanic în legătură cu “dorinţele şi aşteptările” britanicilor. Merkel a precizat totodată că Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE.

Cameron, care vizitează mai mulţi parteneri europeni într-o încercare de a obţine susţinere pentru reformarea Uniunii, a spus că “este bine ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune reformată”. El doreşte o uniune mai slabă, apreciind că “Europa are nevoie de flexibilitatea unei reţele, nu de rigiditatea unui bloc”. El le-a promis alegătorilor un refrendum cu privire la rămânerea sau nu în UE până la sfârşitul lui 2017, care a condus la o dezbatere cu privire la un posibil “Brexit” – ieşirea Marii Britanii din Uniune.

Merkel a anunţat că au început să discute despre conţinut şi dacă este necesară o modificare a tratatului – un lucru “pe care nu-l poţi exclude complet”, a declarat ea. Unele dintre sugestiile lui Cameron ar putea să fie, “eventual”, în interesul Germaniei – a spus ea, citând “abuzarea sistemului beneficiilor în UE”, un efect secundar al deschiderii frontierelor interne ale Uniunii.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?