Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, a anunțat miercuri că, în pofida apropiatei sale inculpări de către magistrați ca urmare a unui scandal în care este implicat alături de soția sa, nu se retrage din cursa electorală, transmit mass-media internaționale, transmite Agerpres.

Fillon a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă începute după 13:00, ora României. În discurs, politicianul a invocat un “asasinat politic” asupra sa și a spus că scandalul în care este implicat nu face decât să îi sporească hotărârea de a continua cursa electorală.

“Nu doar eu sunt victima unui asasinat politic, ci și alegerile prezidențiale”, a spus politicianul. “Nu voi ceda, nu mă voi preda, nu voi retrage, voi lupta până la capăt”, a adăugat. Fillon a mai spus că “Franța este mai mare decât greșelile mele”. “Voi, alegătorii, trebuie să acționați. Voi veni la întâlnirea pe care democrația ne-o oferă pentru a ne decide viitorul comun. Franța e mai mare decât greșelile mele”, a declarat fostul premier.

Francois Fillon și soția sa, Penelope, fac obiectul unei anchete penale în Franța, în urma unor acuzații de angajări fictive în cadrul biroului parlamentar al politicianului.

Francois Fillon a primit miercuri dimineață o convocare din partea judecătorilor de instrucție în cazul Penelope Fillon, au indicat surse apropiate candidatului, potrivit Journal du Dimanche, în ediția online, informație confirmată de altfel de însuși Fillon.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?