Fostul senator PSD Cătălin Voicu a susținut vineri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar, ”chiar și munci considerate de unii înjositoare”, a scris, a făcut tot ce depinde de el pentru a fi eliberat condiționat.

Avocatul lui Voicu a adus în sprijinul cererii de eliberare condiționată a clientului său chiar și o caracterizare făcută de preotul de la locul de detenție. Conform preotului, Cătălin Voicu este un exemplu pentru ceilalți deținuți. ”Sper ca instanța să respingă contestația formulată de Ministerul Public pentru că propunerea comisiei de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Găești a fost admisă de judecătorul de la fond”, a spus Emil Vuca, avocatul lui Cătălin Voicu.

Acesta s-a referit și la prevederile legale privind reducerea la pedeapsă pe baza lucrărilor științifice scrise în penitenciar. ”Am spus și în sală, am discutat și cu colegii, este arhicunoscut dictonul că legea dispune numai pentru viitor, de altfel asta spune și Constituția României. Retroactivează legea numai în materie penală, dacă este mai favorabilă persoanei respective”, a mai spus avocatul Emil Vuca.

Cătălin Voicu a vorbit despre cărțile scrise în penitenciar, subliniind că el este autorul și că au un clar caracter științific. ”Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele științifice”, a spus Cătălin Voicu.

Instanța a rămas în pronunțare, iar decizia va fi anunțată de Tribunalul Dâmbovița în cursul zilei de vineri.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?