spot_img
4 C
București
marți, martie 19, 2024
AcasăDezvaluiriCENZURĂ PE FACEBOOK: Un profesor banat pentru că a criticat-o pe Cristina...

CENZURĂ PE FACEBOOK: Un profesor banat pentru că a criticat-o pe Cristina Tunegaru, care vrea să interzică literatura română și promovează cărțile LGTB

-

Profesorul Bogdan Glăvan a fost blocat pe facebook după ce a criticat cu argumente o postare a controversatei Cristina Tunegaru.

Libertate de expresie, dar numai pentru regresiști.Profesorul Bogdan Glăvan a fost blocat de Facebook pentru această postare inofensivă despre marea demolatoare de clasici, Cristina Tunegaru.Stângiștii au o singură rețetă: ce nu le place, interzic. Noul totalitarism nu diferă cu nimic de cel vechi, a comentat Adrian Papahagi.

- Advertisement -

POSTAREA LUI BOGDAN GLĂVAN INTERZISĂ DE FACEBOOK:

- Advertisement -

Economistul Bogdan Glavan, unul dintre oamenii cei mai înțelepți, decenți și integri pe care-i cunosc, a căzut victimă brigăzilor maoiste de raportaci facebook, constituite în jurul USR via oengimea aferentă (pentru postarea din imagine, i-au blocat contul pentru 24 de ore). La fel au pățit Ana-Maria Itoafă și P.A. de Hillerin. 
Cred că a face tot ceea ne stă în puteri pentru a deconspira, cu numele și prenumele din buletin, cât mai mulți minioni abjecți din trupa asta, devine o obligație morală pentru fiecare dintre noi…, a scris și analistul Alin Bogdan.

Cristina Tunegaru susține eliminarea din lecturile elevilor a romanului „Baltagul”, de Mihail Sadoveanu și a romanului „Mara”, de Ioan Slavici, pe motiv că acestea ar prezenta ca normală violența bărbatului asupra femeii.

Ea susține însă cărțile pro LGTB.

Cristina Tunegaru a realizat o propunere de manual pentru clasa a V-a, pe care a publicat-o pe internet.

Ea propune de exemplu cartea „Dă mai departe” scrisă de Catherine Ryan Hyde, în care o adolescentă singură și aflată într-o relație proastă cu mama sa se îndrăgoștește de un transexual,  mai precis de o femeie care se crede bărbat.

Ea mai propune texte din Louise Fitzhugh, o scriitoare americană lesbiană,

POSTAREA LUI BOGDAN GLĂVAN:

Câteva minți rătăcite au raportat Facebook o postare în care criticam cenzura, drept urmare am avut interdicție 24 de ore. Mai prudent, iată-mă într-o nouă ipostază cu care sper, măcar de această dată, să scap de turnători și să afirm următoarele lucruri:
Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-un sistem în care libertatea de expresie să fie îngrădită, în care limbajul să fie politizat, în care, de exemplu, cuvântul „Domnule” să fie înlocuit cu „Tovarășe”, sau „Moș Crăciun” cu „Moș Gerilă”, cu pretinsul scop de a ne purta civilizat. Prețuiesc decența și în primul rând din decență nu cred că este normal să punem căluș în gură oamenilor.
Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-un sistem în care cineva sau o comisie de „experți” să decreteze pentru toți ceilalți ce cărți sunt bune și ce cărți trebuie arse sau ascunse în beci, cu pretinsul scop de a face educație; cred într-o ierarhie a valorilor literare, dar nu vreau ca un planificator central să stabilească ce anume merită să citesc.
Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-un sistem în care să fiu forțat să culeg castane și să adun maculatură cu pretinsul scop de a proteja mediul; iubesc natura și vreau să fiu lăsat în pace să o protejez cu adevărat.
Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-un sistem în care să fiu obligat să stau în frig și pe întuneric, să mănânc muștar pe pâine sau să merg cu bicicleta, cu pretinsul scop de a salva resursele Pământului; sunt ferm convins că economisirea este singura cale de a acumula capitalul necesar unui trai mai bun, dar sunt împotriva economisirilor forțate.
Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-o societate închisă, în care să nu poți contesta ideologia oficială fără riscul de a te trezi turnat, marginalizat, anchetat, persecutat, deportat.
Detest agresivitatea și singura bătălie în care mă angajez este bătălia de idei. Cred în înțelepciunea oamenilor și în faptul că adevărul iese mereu la lumină. Asta definește de fapt liberalismul și îl separă de totalitarism.
***
Și, na, mai cred că firea se citește pe fața omului 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img