Ajutoarele militare coordonate de Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) pentru rebelii din nord-vestul Siriei au fost înghețate după o ofensivă majoră a islamiștilor în ianuarie, au declarat în exclusivitate pentru Reuters surse din rândul rebelilor.

Ajutoarele, la care contribuie Turcia, Qatarul și Arabia Saudită, constau în salarii, instruire, muniție și uneori rachete antitanc. Oficialități ale insurgenților împotriva regimului de la Damasc afirmă că nu au primit nicio explicație pentru această situație, dar unii dintre ei cred că obiectivul este ca armele și banii să nu ajungă în mâinile jihadiștilor.

Reuters a obținut confirmarea sistării ajutoarelor de la cinci din grupurile membre ale FSA.

CIA a refuzat să facă orice comentariu. Aceeași poziție a comunicat-o și un oficial din Qatar. Oficialități din Turcia au declarat că nu pot discuta “detalii operaționale”, iar Arabia Saudită nu a reacționat.

După șase ani de lupte împotriva forțelor președintelui Bashar Al-Assad, Armata Siriană Liberă (FSA) se află într-o situație dificilă. Printre puținele zone pe care le mai controlează se numără provincia Idlib și părți din provinciile învecinate Alep, Hama și Latakia. Un oficial american a cărui identitate nu este precizată de Reuters consideră că grupările FSA rămân totuși o amenințare semnificativă pentru Al-Assad.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?