Ministrul de externe slovac, Miroslav Lajcak, a anunţat vineri că revine asupra deciziei de a demisiona pe care o luase săptămâna trecută, ca reacţie la decizia parlamentului de la Bratislava de a respinge pactul ONU privind migraţia, relatează agenţiile internaţionale de presă.

“Am decis să-mi exercit pe mai departe mandatul de ministru al afacerilor externe şi europene”, a menţionat Lajcak într-un comunicat.

Lajcak, care beneficiază de susţinerea partidului populist de stânga Smer-SD, aflat la putere, ameninţase deja cu demisia dacă ţara sa nu susţine documentul. Or, legislativul slovac a votat joia trecută împotriva pactului ONU privind migraţia şi a cerut guvernului de la Bratislava ca la conferinţa internaţională ce se va desfăşura pe 10 – 11 decembrie la Marrakesh să respingă acest document despre care deputaţii slovaci au estimat că încalcă suveranitatea ţării lor.

Până în prezent, în afară de SUA, au mai anunţat că se retrag din acest pact Austria, Australia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Israel, Italia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?