Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea costa Germania până la un miliard de euro, a avertizat Günther Oettinger, noul comisar european pentru buget, informează cotidianul german Handelsblatt.

“În cazul Brexitului, există două scenarii pentru buget. Dacă bugetul UE rămâne același, alții vor trebui să sară în ajutor. Dacă bugetul va fi redus cu cota Marii Britanii, atunci nu”, a explicat Günther Oettinger într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag.

După aprecierea oficialului european, a treia opțiune, mai puțin excesivă decât primele două, ar putea costa Germania un miliard de euro sau 1,06 miliarde de dolari. Oettinger a numit această cifră rezonabilă, ținând cont de beneficiile pieței unice pentru economiile europene și pentru Germania.

În 2015, bugetul UE s-a ridicat la 145 miliarde de euro, echivalentul a 1% din avuția generată anual de economiile celor 28 de state membre.

De asemenea, Oettinger s-a opus ideii unui impozit la nivelul UE, spunând: “Nu vrem propriul nostru impozit, și cu certitudine în plus peste sursa de venit a bugetului UE. Vrem să dezvoltăm actualul sistem prin care fiecare stat membru transferă un anumit procent din venitul național brut către noi”.

Conform datelor comisarului european pentru buget, în medie Marea Britanie a plătit opt miliarde de euro pe an la bugetul UE.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?