Relaţiile de bună vecinătate dintre maghiari şi români trebuie păstrate, însă în acelaşi timp, trebuie atrasă atenţia, în limitele cadrului european, asupra faptului că dorinţa maghiarilor de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc este una legitimă – a declarat la reuniunea de luni a Comisiei pentru solidaritate naţională din cadrul Parlamentului de la Budapesta, Katalin Szili, însărcinat al premierului ungar, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Europa are deficienţe majore în privinţa propriilor comunităţi, faţă de cei care s-au născut aici şi doresc să prospere aici – a explicat Katalin Szili. În opinia acesteia, în Europa nu se pune suficient accent pe aspectele care privesc soarta minorităţilor autohtone; Europa tinde să nu facă diferenţa dintre minorităţile autohtone şi cele care şi-au găsit recent un cămin pe acest continent.

Potrivit politicianului ungar, UE pare mai dispusă să trateze cazul minorităţilor naţionale în acelaşi mod cu cel al tuturor celorlalte minorităţi.

În privinţa dorinţei de autonomie a Ţinutului Secuiesc, Katalin Szili a declarat că este vorba despre o dorinţă, care în multe alte locuri din Europa reprezintă deja o realitate.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?